Seizoen 2016/2017

 

Lesduur:

Bij jongere kinderen duurt een les een half uur. Later wordt de lesduur 1 uur. Er worden ook lessen van 45 minuten gegeven. Het is lastig zo te zeggen op welke leeftijd welke lesduur passend is. Dit is voornamelijk van de leerling – en natuurlijk van de wensen van de ouders – afhankelijk. De lesprijs is naar verhouding van de lesduur.
Aan volwassenen worden eigenlijk alleen maar lessen van een uur gegeven.

Lesfrequentie:

Bij een beginnende jonge leerling zijn de lessen wekelijks. Na verloop van tijd wordt dit meestal eens per twee weken. Ik zorg dan dat er voldoende lesmateriaal voorhanden is om deze twee weken goed te kunnen vullen. Deze lesfrequentie is niet voorgeschreven, de leerling kan dit zelf – natuurlijk in overleg met alle betrokkenen – bepalen.
Bij volwassen leerlingen is de lesfrequentie over het algemeen eens per twee weken. In sommige gevallen meer, in sommige gevallen ook minder. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de tijd die iemand naast andere bezigheden nog voor kan missen. En de financiën spelen natuurlijk ook vaak een rol.

Fakturen en strippenkaarten:

De lessen worden vooruit betaald. De eerste les is een proefles, die is altijd gratis. Meestal wordt een ‘strippenkaart’ van 5 lessen gekocht. Hiervoor stuurt AMFM een faktuur. Als de strippenkaart vol is kan een volgende worden gekocht. Als gestopt wordt met de lessen voordat een strippenkaart vol is betaalt AMFM de openstaande lessen terug.

 

Lesprijs:

Per uur € 30,=.
Per half uur € 15,=.
Per 45 minuten € 22,50.